Návštevnosť
Návštevnosť:
ONLINE:0
DNES:140
TÝŽDEŇ:3305
CELKOM:1168184
Návštevnosť:
ONLINE:0
DNES:140
TÝŽDEŇ:3305
CELKOM:1168184
Šišky pani Marciovej
Ingrediencie:
80dkg polohrubej múky, 10g kvasníc (sušené), 4 vajíčka, 2PL kryštáľového cukru, 2KL vanilkového cukru, soľ, minerálka
Postup:
1. Do vlažnej minerálky (cca 1dcl) namočíme kvasnice, pridáme štipku soli a štipku kryštáľového cukru - necháme napučať.
2. Bielky, do ktorých pridáme štipku soli a štipku cukru, vyšľaháme nie veľmi tuho.
3. Múku zmiešame s cukrom, žĺtkami, štipkou soli a vanilkovým cukrom. Pridáme vyšľahané bielky. Pridáme za dlaň oleja a ruky si počas celého miesenia mastíme olejom, aby sa cesto nelepilo. Ak je cesto príliš tuhé, pridáme minerálku (cca 1dcl) a vymiesime cesto aby bolo vláčne a nebolo hrudkovité. Keď sa robia bublinky a odlepuje sa od misky, misku na kysnutie vysypeme múkou, prelejeme do nej cesto a poprášime ho múkou. Prikryjeme ho a necháme kysnúť v teple cca 20 minút.
4. Po vykysnutí pomúčime dosku, vylejeme na ňu cesto, naolejujeme si ruky, rozťapkáme cesto na hrúbku cca 1-1,5cm, pomúčime aj okraje dosky. Vykrajujeme šišky pomúčeným pohárom s priemerom cca 5cm. Necháme ich chvíľku postáť na doske a zatiaľ do panvice dáme cca 1/4L oleja. Do rozhorúčeného oleja dáme pár kúskov očistenej mrkvy, aby olej nehorkol a neprihárala v ňom múka. Mrkvu v priebehu vysmážania vymieňame.
5. Šišky pred vložením do oleja trošku natiahneme a v strede jemne urobíme palcom priehlbinku. Vysmážame do zlatista a po vybratí kladieme na savý papier.
6. Šišky plníme lekvárom (p.Marciová doporučuje čučoriedkový) a posypeme práškovým cukrom.
Foto: http://www.felisfoto.sk/ DOBRÚ CHUŤ!
Sledujte informácie z nášho webu na svojich inteligentných telefónoch. Využívajte našu novú mobilnú aplikáciu - V OBRAZE.
Voľne k stiahnutiu: