Obsah

Pavlovova torta

Recept od Márii Pavlíčkovej

PAVLOVOVA TORTA


- recept Sladkej babky Márii Pavlíčkovej 
Ingrediencie
300 g práškového cukru

150 g mascarpone

300 ml 33% smotany na šľahanie

2 PL citrónovej šťavy

2 PL smotanovo – vanilkového pudingu

2 PL kryštálového cukru

2šľahačkové stužovače

2vanilkové cukry

6bielkov

čučoriedky / maliny / jahody podľa potreby

štipka soli
POSTUP:
Oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky s práškovým cukrom a štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh. Do smotanového pudingu primiešame citrónovú šťavu, hmotu pridáme k snehu a opäť šľaháme. Sneh navrstvíme na plech vyložený papierom na pečenie do tvaru torty s priemerom 20 centimetrov a dáme do rúry. Sušíme najskôr pri 150 °C približne hodinu, potom pri 100 °C ďalšiu pol hodinu. Po vypnutí rúry necháme tortu v rúre ešte odstáť 1 hodinu. Rúru neotvárame, aby nám torta nepadla.

Zo smotany na šľahanie so stužovačom vyšľaháme šľahačku. Mascarpone si vo vedľajšej miske zmiešame s vanilkovým a kryštálovým cukrom a primiešame k vyšľahanej šľahačke Hmotu navrstvíme na upečený korpus a ozdobíme ovocím.
VIDEO-recept nájdete TU: https://www.youtube.com/watch?v=buCzyZ_Okho