Obsah

Zemiakovo-kapustová polievka na kyselo pani Hlinickej

Zemiakovo-kapustová polievka na kyselo pani Hlinickej

Zemiakovo-kapustová polievka na kyselo

Piatkový obed nám navarila pani Katarína Hlinická. Jej svokra pani Mária Hlinická bola vychýrená kuchárka a ešte aj teraz vo veku 87 rokov občas niečo navarí. Okrem toho pani Katke sem-tam aj niečo prezradí zo svojho kuchárskeho umenia. 
Ingrediencie:
1/2kg zemiakov, 1/2kg hlávkovej kapusty, 1 veľká cibuľa, soľ, 1 bobkový list, 3ks nové korenie celé, 1 smotana na varenie (500ml), 1kl vegeta, mlieko podľa potreby, 1PL polohrubá múka, ocot
Postup:
Zemiaky nakrájané na kocky dáme variť do osolenej vody spolu s nastrúhanou kapustou a cibuľou. Pridáme vegetu a korenie. Zaliate do 2/3 to varíme prikryté približne 20 minút, kým kapusta a zemiaky nie sú mäkké. Medzitým si pripravíme zátrepku: múku zmiešame so smotanou a vlejeme ju do polievky: Kto má radšej hustejšiu polievku, pridá viacej múky alebo naopak, pridá mlieko. Polievku necháme zovrieť. V tanieri dochutíme polievku octom.
Dobrú chuť!
Foto: Mgr.Miriama Lorinczová (www.felisfoto.sk)